Çerez Politikası

İnternet sitemizden (www.buajans.com) en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve sizlere daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek adına; kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilen ve çerez (“cookie”) adı verilen teknik iletişim dosyaları kullanıyoruz.

İşbu Çerez Aydınlatma Metni’nin amacı, tarafımızca işletilmekte olan www.buajans.com internet sitesinin işletilmesi sırasında internet sitesi ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir.

Şirket olarak sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez (“Cookie”) Politikası hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutmaktayız. Güncel Çerez (“Cookie”) Politikası üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır.

Çerezlerin hangi amaçla kullanıldığı ve ne kadar süre depolandığı ise aşağıda belirtilmektedir. Sitemizde yer alan servislerin kullanımı için bizimle doğrudan veya dolaylı olarak bazı bilgi ve veriler paylaşmaktasınız. Bu bilgiler siteye kayıt olurken verdiğiniz kişisel bilgiler (isim, e-posta adresi, telefon gibi) veya siteyi kullanımınız (iletişim formunu kullanırken, yorum yaparken vb.) esnasında topladığımız bilgilerdir (IP, cihaz, konum ve tarayıcı bilgileri, gezinti ve etkileşim içeriği, tarih ve bağlantı süresi gibi veriler). Şirket olarak söz konusu bilgi ve verilerinizi saklama konusunda azami özeni göstermekteyiz. Bununla beraber internet sitemiz, sunucumuzda depolanan çerez verilerinizi 3. parti kişiler ile paylaşmamaktadır.

Eğer 18 yaşın altındaysanız internet sitesini ebeveynlerinizin refakati altında ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ebeveynlerinizin refakati olmadan bu internet sitesini kullanmamanız ve hiçbir kişisel verinizi paylaşmamanız gerekmektedir.

• Çerez Nedir ve Neden Kullanılmaktadır?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin (veri) dosyalarıdır. Çerezler, aşağıdaki nedenlerle kullanılmaktadır;

- İnternet Sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

 - İnternet Sitesini iyileştirmek, şüpheli eylemlerin tespiti ve gerekli güvenliğin sağlanması, İnternet Sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek,

- İnternet Sitesinin, sizin ve şirketimizin (veya işletmemizin, sitemizin vb.) hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak,

- İnternet sitesinin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak.

 

BU Tanıtım Organizasyon Turizm Tic. Ltd. Şti. olarak, Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde müşterilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.

• Çerez Türleri ve Kullanım Amaçları

Ana kullanım amacı kullanıcılara kolaylık sağlamak olan çerezler şu şekildedir;

1. Oturum Çerezleri: İnternet sayfaları arasında bilgi taşınması ve kullanıcı tarafından girilen bilgilerin sistemsel olarak hatırlanması gibi çeşitli özelliklerden faydalanmaya olanak sağlayan çerezlerdir ve internet sitesine ait fonksiyonların düzgün bir şekilde işleyebilmesi için gereklidir.

2. Performans Çerezleri: Sayfaların ziyaret edilme frekansı, olası hata iletileri, kullanıcıların ilgili sayfada harcadıkları toplam zaman ile birlikte siteyi kullanım şekilleri konularında bilgi toplayan çerezlerdir ve internet sitesinin performansını arttırma amacıyla kullanılmaktadır.

3. Fonksiyonel Çerezler: Kullanıcıya kolaylık sağlanması amacıyla önceden seçili olan seçeneklerin hatırlatılmasını sağlayan çerezlerdir ve internet sitesi kapsamında kullanıcılara

• Çerezlerin Kullanılmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?

Çerezlerin kullanılması internet sitesinin daha iyi hizmet vermesini sağlamakla birlikte eğer dilerseniz çerezlerin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. Birçok tarayıcı çerezleri kontrol edebilmeniz için size çerezleri kabul etme veya reddetme, yalnızca belirli türdeki çerezleri kabul etme ya da bir internet sitesi cihazınıza çerez depolamayı talep ettiğinde tarayıcı tarafından uyarılma seçeneği sunar. Aynı zamanda daha önce tarayıcınıza kaydedilmiş çerezlerin silinmesi de mümkündür.

Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer alan linkler mevcuttur:

Adobe Analytics https://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL https://help.aol.com/articles/clear-cookies-on-a-web-browser

Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome https://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internetexplorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox https://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera  https://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

• Sitede Kullanılan Çerezler www.buajans.com Sitemizde Kullanılan Çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Çerez Politikası

Bizimle İletişime Geçin.

Politika ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek için İletişim sayfamıza göz atın.

Bu 'Çerez Politikası'nın en son güncellendiği tarih: 10.08.2022